Volledig scherm
© stock.xchng

Pleidooi voor brede discussie geitenhouderij in Gemert-Bakel

GEMERT - Er moet een brede discussie komen over de toekomst van de geitenhouderij, die zich niet beperkt tot de gemeentegrenzen van Gemert-Bakel.

Dat zei Michiel van Veen dinsdagavond tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van die gemeente. ,,De geitenhouderij is een onderwerp waarvoor we als college en als gemeenteraad niet de ogen gesloten hebben", sprak Van Veen. Hij noemde de geitenhouderij een onderwerp 'waarbij onafhankelijke meningsvorming essentieel is'.

In Gemert-Bakel is veel te doen over een plan voor een nieuwe geitenhouderij aan het Muizenhol in Bakel. Dat plan is - in elk geval voorlopig - van de baan.

Van Veen, voorheen Kamerlid voor de VVD en nu een maand burgemeester, noemde 2017 ook het 'jaar van de nieuwe toekomst van het kasteel'. ,,De aantrekkende economie biedt op dat vlak zeker perspectief." De nieuwe burgemeester heeft zijn start in Gemert-Bakel als een 'warm bad' ervaren. Hij kondigde ook een verandering in eigen huis aan: debatten in de gemeenteraad vinden voortaan vanaf het spreekgestoelte plaats, om zo letterlijk meer plaats voor debat te maken.

Gemert e.o.