Volledig scherm
Een beeld van het Ploegefist in 2015. archieffoto Jurriaan Balke Bij de bouw van de nieuwe hal van Ploegmakers in De Rips is rekening gehouden met het jaarijkse evenement Ploegefist.

Ploegefist De Rips dit jaar in een nieuwe bedrijfshal

DE RIPS - De nieuwe hal van Ploegmakers in De Rips is nog net niet speciaal voor het Ploegefist neergezet, maar met de bouw ervan is wel rekening gehouden met het evenement. Het Ploegefist wordt al voor de achtste keer gehouden en ieder jaar wordt het drukker.

Het is een initiatief van Eduard van der Heijden en Frans Ploegmakers. De fanfare organiseerde de Proms in één van Ploegmakers' hallen. "Op zondag was er eigenlijk niets te doen en dat vonden wij jammer van al het werk wat er in was gestoken", zegt Van der Heijden. "Dus besloten we een feestje te organiseren."

Het feestje met zo'n 350 man plaatselijke jeugd is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met 2.500 bezoekers. Voor de organisatie ervan is een stichting opgericht waarin naast Frans Ploegmakers en Eduard van der Heijden, Daan Gerrits en Ans en Pieter Ploegmakers zitting hebben. "Wat het Ploegefist zo bijzonder maakt, is dat de hele opbrengst ten goede komt aan de Ripse verenigingen die meehelpen het te organiseren", legt Ans Ploegmakers uit. "Het is een feest in het dorp, met het dorp en voor het dorp."

De leeftijd van de bezoekers is afhankelijk van de dag en de muziekstijl die dan wordt gespeeld. Vrijdags is voor jong én oud, met bijvoorbeeld The Dirty Daddies. Zaterdags komt er voornamelijk jeugd en de zondag is een feestje voor 30+. Het Ploegefist wordt op 25, 26 en 27 november gehouden. De kaarten voor vrijdag- en zaterdagavond zijn al zo goed als uitverkocht. Beide avonden begint het feest om 20.00 uur. Zondag is er een optreden van The Classic Revival Band. Dit feest begint om 15.00 uur. De loods van Ploegmakers is te vinden aan de Burgemeester Wildenberglaan 4.