Volledig scherm
© Menno Boon

Politieachtervolging met extreem hoge snelheid in Helmond en Gemert, bestuurder gevlucht

GEMERT - Een politieachtervolging donderdagmiddag tussen 15:30 en 16:00 uur in Helmond en Gemert. Een Volkswagen Golf reed met extreem hoge snelheden over de N279 en door de bebouwde kom. De bestuurder ontweek politieauto’s door over fietspaden te rijden. ''Meerdere weggebruikers zijn in gevaar gekomen door het gedrag van de bestuurder van deze Volkswagen'', meldt de politie.

De achtervolging heeft plaatsgevonden op de N279, komende vanuit Helmond, richting Veghel, via de Beeksedijk, West-Om, Komweg, Haageijk en de Molenstraat in Gemert.

Het voertuig stond gesignaleerd als gestolen en daarom wilden agenten de Volkswagen aan de kant zetten. Maar in plaats van te stoppen reed de bestuurder als een gek weg. Uiteindelijk is de auto aangetroffen op de Weversstraat in Gemert. De bestuurder is gevlucht. ''We hebben met diverse eenheden gezocht naar de bestuurder. Hierbij werden wij geholpen door de collega’s van Helmond die al doende waren met de achtervolging en de collega’s uit Veghel'', aldus de politie Gemert.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die de verdachte hebben zien lopen. Signalement van de bestuurder: een blanke man tussen 25-35 jaar met donker sluik haar. Hij droeg een donkere jas met witte letters op één of meerdere mouwen.

Gemert e.o.