Volledig scherm
© Thinkstock

Probleempje in Bakel door stormloop op dorpsquiz

BAKEL - Het loopt zó storm voor de eerste Bakelse dorpsquiz, dat er een 'probleem' dreigt te ontstaan. Voor Bakelleien, zoals de Bakelse quiz heet die op zaterdag 29 oktober voor de eerste keer wordt gehouden, hebben zich al ruim zeventig teams ingeschreven.

Die hebben tussen de tien en vijftien deelnemers.

Daar is het organiserende comité natuurlijk heel blij mee. Het probleem ligt dan ook niet bij de quizavond zelf, maar bij de prijsuitreiking annex feestavond op 19 november.

Geen plek
Er is namelijk geen horecabedrijf in het dorp groot genoeg om al die deelnemers te ontvangen. En er is geen tijd meer om een evenementenvergunning aan te vragen voor een grote tent of een sporthal. Daarom is volgens comitélid Francis van Gils gekozen voor een voorverkoop van achthonderd kaarten voor deze feestavond. De start hiervan is op dinsdag 18 oktober om 19.00 uur. Alleen de teamleiders mogen kaarten voor hun team komen kopen bij Café de Zwaan aan de Dorpsstraat in Bakel.

Maar eerst moet er gequizd worden. Op 29 oktober kunnen vanaf 19.00 uur de quizboeken op worden gehaald bij Wereldcafé Hein Horst aan de Van de Poelstraat 13 in Bakel.

Niet alleen vragen moeten worden beantwoord maar ook opdrachten in het dorp uitgevoerd. Verder worden alle teams op de avond zelf gecontroleerd op het maximaal aantal deelnemers.

Gemert e.o.