Volledig scherm

Roald Dahl in De Mortel met muziek van Sint Lucia

DE MORTEL - Fanfare Sint Lucia in De Mortel geeft een bijzonder familieconcert. De muzikanten spelen een verhaal van Roald Dahl, dat voor kinderen geschreven is maar ook leuk is voor volwassenen: 'Joris en de geheimzinnige toverdrank'.

Het fanfareorkest speelt nummers die de dirigent bij het verhaal heeft gezocht. Er staan vijftig mensen op het podium. "De muzikanten hebben dit keer niet de hoofdrol, maar de verteller en de jongen die Joris speelt", vertelt Toon Melis. Hij zit in de organisatie van het jeugdconcert.

"We hebben een heel goede verteller, Ton Hendriks uit Gemert, die het verhaal echt tot leven brengt. En Sam van Straten is normaal muzikant bij ons, maar speelt nu Joris."

Het verhaal gaat over een jongen die samen met zijn chagrijnige oma alleen thuis is. Om iets te doen aan dat chagrijn, maakt hij een toverdrank die hij vervolgens uitprobeert op zijn oma. Met alle gevolgen van dien.

De eenmalige uitvoering is op zondagmiddag 6 november om 15.00 uur en wordt gegeven in de Eendracht in Gemert aan de Sint Annastraat 60. Kaartjes à vier euro zijn bij de Mortelse middenstand te koop, bij de Eendracht en via de website van Sint Lucia. De helft is al uitverkocht. Melis: "Gezien het verhaal mogen oma's gratis naar binnen als ze minstens één kleinkind bij zich hebben."

Gemert e.o.