Volledig scherm
Hans en Josje Goossens uit Bakel voor hun slijterij. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Slijterij Goossens in Bakel verdwijnt

BAKEL - Slijterij Goossens, de enige slijterij in Bakel, gaat definitief dicht. Het echtpaar Hans (67) en Josje (64) Goossens gaat met pensioen. Na bijna 22 jaar sluiten hij en zijn vrouw op 25 februari de deur van hun winkel aan de Dorpsstraat.

,,We hebben jaren samen met plezier gewerkt", zegt Hans. Josje: ,,We hebben er goed over nagedacht en een paar maanden geleden definitief de knoop doorgehakt." Het echtpaar heeft eerst een frietzaak gehad in Bakel, totdat de slijterij op hun pad kwam. ,,Het was voor ons en zeker voor de kinderen toentertijd een hele stap om de frietzaak te ruilen voor de slijterij", vertelt Josje. ,,We konden die overnemen van de familie Van den Heuvel." Hans: ,,Ik wilde niet tot mijn 65ste friet bakken. De Bakelse mensen zeiden toen ik aan de slijterij begon 'dat houdt hij geen paar jaar vol', maar je ziet hoe het gegaan is."

Op zaterdag 25 februari sluiten de deuren definitief van de enige slijterij in Bakel. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari zijn alle klanten welkom om afscheid te nemen van het slijtersechtpaar, met koffie en/of een borrel.

Gemert e.o.