Volledig scherm
Steven van Gemert uit Gemert speelt in 'De Confrontatie 2', die zaterdag in première gaat. © FotoMeulenhof

Steven (15) uit Gemert weer op het witte doek

GEMERT - De jonge Steven van Gemert schittert zaterdag op de rode loper. Hij speelt in de nieuwe film 'De Confrontatie 2' die in première gaat. De jongen uit Gemert is hard bezig met zijn acteercarrière.

Dat acteren zat er al vroeg in. ,,Toen ik klein was speelde ik allerlei typetjes en deed ik scènes na." Hij begon met acteren bij het Kunstlokaal in Gemert. Via zijn tante kwam hij later bij toneelgroep De Kern waar hij zijn talent verder uit kon breiden. Vijftien jaar is hij nu, maar Steven heeft al meerdere films, series en theaterproducties op zijn naam staan.  Zo heeft hij een rol in de tv-serie Brugklas op Zapp en is hij te zien in de film De Confrontatie. Daarin speelt hij Niels Jonker, de beste vriend van de hoofdrolspeler.

Er is nu dus een vervolg, waarin de jongens te maken krijgen maken met pubertijd en pesten. ,,Niels is een aardige gast, maar vindt zijn imago ook erg belangrijk. Het is wel een heel ander type dan ik, maar dat maakt het leuk om hem te spelen."

Nieuwe uitdaging

Loverboy, Michael Jackson, brugklasser; Steven van Gemert (zijn échte naam) heeft nog geen personage gevonden dat hij niet aankan. ,,In iedere rol zit wel een nieuwe uitdaging. De karakters die ik heb mogen spelen, zijn erg divers. Misschien dat me dit onderscheidt van anderen: ik kan meerdere rollen spelen en makkelijk schakelen tussen emoties."

Die laatste kwaliteit heeft hem een rol opgeleverd in het theaterstuk 'Weg uit de Peel' van Jacques Vriens. ,,Het gaat om best een grote productie. De repetities zijn al begonnen." Na film nu dus toneel:  „Het heeft allebei wel iets, ik zou niet kunnen kiezen." 

Zijn leven mag dan behoorlijk op zijn kop staan door al het succes, de tiener moet ook gewoon naar school. Gelukkig is dit voor hem prima te combineren. Het Commanderij College steunt het jonge talent, waardoor hij geen achterstand oploopt. ,,Ik krijg wel verlof voor opdrachten, maar ook ik moet gewoon huiswerk maken." 

Gewoon gaan kijken

Sterallures, daar zegt hij geen last van te hebben dankzij zijn omgeving. ,,Mijn vrienden vonden dit in het begin wel heel gaaf. Ze zijn er ondertussen aan gewend geraakt en willen wel alles zien waar ik in voorkom. Een première vinden ze niet meer zo spannend." Stevens ouders zijn van groot belang voor zijn werk. Groningen, Zaandam, Utrecht, ze rijden het hele land af voor hun zoon. ,,Voor deze opnames moesten we naar Groningen. Dan gingen we soms om vier uur 's ochtends weg." Je moet er wat voor over hebben om een jonge ster te zijn. 

De film 'De Confrontatie 2' van regisseur Brian op de Dijk maakt na de première in Utrecht op 16 september een tour langs een aantal bioscopen en middelbare scholen. ,,Het is echt een leuke film geworden, iedereen moet gewoon gaan kijken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement