Volledig scherm
Marijn Keunen © Jeanne Van Ansem

Tractorpulling Bakel naar ander terrein

BAKEL - Elf jaar lang was de wedstrijdlocatie van Tractorpulling Bakel aan de Kivitsbraak. Het evenement verhuist nu naar een nieuw terrein: Heidveld 4. Ook de datum wijzigt: van september naar juni.


„Voor de bedrijfsvoering van het koeienbedrijf was het niet meer bevorderlijk dat wij onze wedstrijden op het terrein aan de Kivitsbraak hielden", zegt secretaris Marijn Keunen. "De grond was erg nat als het veel geregend had. Het water liep niet snel genoeg weg. Ook voor het publiek was dat niet fijn."

Twee jaar heeft het bestuur van Tractorpulling de tijd gehad om uit te kijken naar een nieuwe plek. Dat heeft het nu gevonden bij de familie van Lanen aan het Heidveld in Bakel. Keunen: ,,We zijn erg blij met dit terrein. Het ligt veel hoger dus veel minder kans op natte grond met regenweer.

Ook de datum van het jaarlijkse evenement is veranderd. Voorheen werd het altijd in september gehouden. Nu is dat in het voorjaar, op 2 en 3 juni. Tractorpulling Bakel was altijd een van de laatste wedstrijden van het jaar. Na overleg met het NTTO (Nederlands Truck en Tractorpulling Organisatie) kon de wedstrijd worden verschoven naar het begin van het seizoen.

Gemert e.o.