Volledig scherm
© Thinkstock

Veertiende Hojokamp voor tiende keer in Gemert

GEMERT - Steeds minder homo’s durven te zoenen in het openbaar. Op Hojokamp hoeven ze niet bang te zijn. Daar zijn jongeren met homo, biseksuele en/of transgender gevoelens onder elkaar.


Uit de keuken klinkt keiharde muziek. De afwasploeg is er aan het werk. Veel jongeren helpen met opruimen, anderen zitten gezellig bij elkaar. Op een bank buiten zit een meisje kleumend onder een dekentje met haar been omhoog, haar enkel in het rekverband. Even verderop een jongen in korte broek en met roze hoge veterschoenen aan, die geconcentreerd zijn nagels lichtblauw zit te lakken.

De zeskamp van het veertiende Hojokamp (homojongeren) in Gemert is zojuist afgelopen. Eerder dan gepland, want het werd te koud. Nu hebben ze even vrij van het verder drukke programma. Naast spellen om elkaar te leren kennen en het ijs te breken is er ook volop aandacht voor serieuze zaken, groepsgesprekken, voorlichting en mentale krachttraining.

Lees meer in de papieren krant van woensdag of via de e-paper.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Gemert e.o.