Volledig scherm
© ThinkStock

Verkoop klooster Nazareth in Gemert later rond

GEMERT - De verkoop van het Nazarethklooster in Gemert is uiterlijk 1 maart van dit jaar rond.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de koopovereenkomst voor 31 december van het afgelopen jaar getekend te hebben, maar die afspraak is niet gehaald. Volgens de gemeente Gemert-Bakel is er meer tijd nodig om de fiscale aspecten van de verkoop goed te bekijken.

De gemeente is van plan het complex in het centrum van Gemert te verkopen aan twee ontwikkelaars, Beheermaatschappij A. van Schijndel en BL Huisvesting. Zij hebben plannen voor 39 koopwoningen en 12 koopappartementen. De belangstelling voor die plannen is groot. Volgens de gemeente hebben zich inmiddels zo'n 200 belangstellenden voor de woningen gemeld.

De gemeente verwacht dat de verkoop nog voor de zomer van start kan gaan.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.