Volledig scherm
Vic van de Reijt © Koos Breukel

Vic van de Reijt te gast bij Literair Café in Gemert

GEMERT - Vic van de Reijt is donderdag 17 november te gast in Literair Café in Gemert. De literatuurdeskundige en muziekkenner vertelt van 20.00 tot 22.00 uur over zijn werk.

De in Breda geboren Van de Reijt schreef in het verleden onder meer een biografie over Willem Elsschot en publiceerde meerdere bloemlezingen. Het evenement waar hij te gast is heeft plaats bij De Eendracht, op Sint Annastraat 60 in Gemert.

Kaarten à 9 euro zijn in de voorverkoop hier verkrijgbaar. Aan de deur betaalt de bezoeker 10 euro om binnen te komen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.