Volledig scherm
© iStock

Vijftig bedrijven uit Gemert-Bakel op BKG-beurs

GEMERT - Ruim 50 bedrijven uit Gemert-Bakel doen komend weekend mee aan de BKG-beurs. Die vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in Time Out in Gemert.

De beurs die bedoeld is om lokale bedrijven zich aan elkaar en aan het publiek te laten presenteren, wordt iedere vijf jaar gehouden. Dit jaar steekt hij anders in elkaar dan voorheen. Zo staan er niet meer de traditionele stands, maar is de beurs in clusters ingedeeld. Er zijn themapleinen ingericht, waarop de bedrijven zich per cluster gezamenlijk presenteren. Op die manier versterken ze elkaar in plaats van elkaar te zien als een concurrent, stelt BKG-bestuurslid Cor Verhoeven. "Het thema is dit jaar dan ook samenwerking".

Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) heeft per plein een budget beschikbaar gesteld.

De clusters techniek en automotive, bouw en duurzaamheid en media en vormgeving zijn te vinden op de begane grond; lifestyle en feelgood, inrichting en design en (semi)overheid op de eerste verdieping. Er is ook een cluster 'buiten' die zich op het buitenterrein presenteert.

De beurs wordt zaterdag geopend door de Brabantse gedeputeerde Bert Pauli en wethouder Roël Hoppezak van Gemert-Bakel. Hij is op zondag voor iedereen gratis toegankelijk. De evenementenhal NXT van Time Out, aan de Handelseweg in Gemert, is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Gemert e.o.