Volledig scherm
© Thinkstock

Vogelvriend en Gemerts Kleur vieren jubileum met vogelshow

BAKEL/GEMERT - "Hoewel we een kleine club zijn met 47 leden zijn we wel een actief clubje", zegt voorzitter van De Vogelvriend uit Bakel Paul Sleegers. De vogelvereniging viert vrijdag 25 tot en met zondag 27 november haar 40-jarig jubileum met een vogeltentoonstelling. Op die vrijdag worden drie leden van het eerste uur gehuldigd: Jan Koenings, Bert Blanker en Hans Vermulst. Gemerts Kleur is met nog geen dertig leden een beetje kleiner, maar viert toevallig ditzelfde weekeinde ook het 40-jarig bestaan met een jubileumshow.

Op beide tentoonstellingen tonen ook andere clubs hun vogels.

Het is een drukke week voorafgaand aan de tentoonstelling. "Dinsdag zijn ruim vijfhonderd zaad- en insectenetende vogels gebracht, van kanaries tot papegaaien", zegt Paul Sleegers.

In Gemert zijn ongeveer 320 vogels te bewonderen. Daar wordt de jubileumvogelshow gehouden in café-zaal De Sport aan de Molenstraat 30. De toegang is gratis.

Zowel in Gemert als in Bakel worden de vogels vandaag gekeurd op kleur, model en of ze in topconditie zijn. Vrijdagavond zijn de twee vogeltentoonstellingen van 20.00 tot 22.00 open voor het publiek.

De openingstijden in Gemert zijn verder: zaterdag van 13.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.00 uur. De tentoonstelling in Bakel wordt gehouden in De Doel aan de Van Poelstraat 13, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Gemert e.o.