Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Waslijst van aanklachten tegen man uit Gemert

DEN BOSCH - Diefstal van een scooter, fietsen, twee auto's, een leesbril en bedreiging van agenten moeten Frank V. (47) uit Gemert in totaal veertien maanden cel kosten, zo eiste het OM vrijdag.

Officier Jorik Schreurs had een waslijst van verdenkingen tegen de man. Het varieerde van diefstal van een leesbrilletje van nog geen euro tot het opladen van fietsen in een busje en diefstal van een Mercedes 500.

Acht cola, acht bier
Volgens Frank V. stelde het allemaal niks voor. Twee gestolen auto's zou hij hebben geleend van kennissen, maar deze deden wel aangifte. Dat de man die fietsen in een door hem gehuurd busje laadde, dezelfde tattoos had als hij, was geen bewijs dat het niet iemand anders was. Hij had na een arrestatie een foto van de politie op zijn Facebook-pagina gezet met opschriften ACAB en 1312. In straattaal staat dat voor 'All Cops Are Bastards', maar dat wist de verdachte niet, voor hem betekende het acht cola, acht bier. Met veel misbaar wees hij zo alle tenlastelegging van zich af, zodanig dat de rechter hem af en toe tot de orde moest roepen.

Overtrokken
Scheurs eiste in totaal tien maanden cel. Van de acht maanden die V. nog heeft openstaan wil hij er de helft aan vastplakken, zodat er vier maanden voorwaardelijk blijven staan waardoor hij nog twee jaar onder hoede van de reclassering blijft. Advocaat Bonthuis vond de ernst van een en ander erg meevallen: dat de politie zich bedreigd voelt door een foto die uit frustratie is geplaatst was volgens hem overtrokken.

Gemert e.o.