Volledig scherm
Wethouder Miranda de Ruiter en ontwikkelaar Bas van de Laar bij de presentatie van de adviezen over het kasteelplan in Gemert.

Woningbouw Hopveld Gemert geschrapt

GEMERT - Aan het Hopveld in Gemert komen geen nieuwe huizen te staan. Ontwikkelaar BL Huisvesting heeft het plan geschrapt nu de provincie heeft aangegeven geen woningbouw op die plek toe te staan.

De nieuwe huizen maakten deel uit van het totaalplan waarmee Bas van de Laar van BL Huisvesting het Gemertse kasteel een nieuwe toekomst wil geven. Voor de Gemertse ontwikkelaar komt het advies niet onverwacht. ,,De afgelopen maanden waren we zelf ook al tot het inzicht gekomen dat woningen op die plek niet gewenst zijn."

De provincie stelt ook dat er naast de ommuurde tuin - tegenover het poortgebouw van het kasteel - geen parkeerterrein moet komen. Op een andere omstreden bouwlocatie, het driehoekig veld aan De Haag, kan volgens het jongste advies wel gebouwd worden, maar dan wel in beperkte omvang.

Met de meeste andere onderdelen van het totaalplan kan de provincie wel instemmen, mits aan een aantal strikte voorwaarden wordt voldaan. Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel hebben de adviezen overgenomen, in november worden ze aan de gemeenteraad voorgelegd.