Volledig scherm
In De Rips werden zondagnacht 7 stropers aangehouden. © gemeente Gemert-Bakel

Zeven stropers aangehouden in De Rips, stroper rijdt in op auto gemeente

DE RIPS - In natuurgebied De Stippelberg in De Rips zijn in de nacht van zondag op maandag zeven stropers aangehouden.  Daarbij nam de politie ook zes honden, twee personenauto's, drie dode hazen en een aantal lampen in beslag.

De aanhouding was een gezamenlijke actie van milieu-ambtenaren van de gemeente Gemert-Bakel, de politie en Natuurmonumenten en vond plaats bij de Hazenhutsedijk in De Rips. Het gaat om drie mannen uit Gemert van 32, 33 en 35 jaar oud, een 40-jarige man uit Wanroij, een 41-jarige man uit Heesch, een 43-jarige man uit Grave en een 46-jarige man uit Tilburg.  

Eén van de mannen probeerde bij zijn aanhouding te ontkomen door op een wagen van de gemeente in te rijden. Die poging eindigde  in een sloot langs de weg. De gemeente Gemert-Bakel spreekt van 'agressieve wildstroperij'.

Opsporingsambtenaren en politie hielden het gebied na eerdere meldingen van stroperij al langer in de gaten. Op een van de in beslag genomen auto's zaten valse kentekenplaten. De mannen zitten vast voor verder onderzoek. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement