De werkdruk in de kinderopvang moet omlaag, eisten FNV-actievoerders vorige week tijdens een landelijke stakingsdag. Niet realistisch zolang er zo'n groot personeelstekort is, pareert ABN Amro vandaag.
Volledig scherm
De werkdruk in de kinderopvang moet omlaag, eisten FNV-actievoerders vorige week tijdens een landelijke stakingsdag. Niet realistisch zolang er zo'n groot personeelstekort is, pareert ABN Amro vandaag. © ANP

ABN Amro: Stortvloed aan onvervulbare vacatures in kinderopvang

Momenteel kunnen bijna vier op de tien vacatures in de kinderopvang niet worden ingevuld, blijkt vandaag uit nieuw onderzoek van ABN AMRO naar de arbeidsmarktkrapte in deze sector. Wensen zoals kleinere peutergroepen en kinderopvang voor alle jonge kinderen zijn daardoor onrealistisch. 

  1. Kinderarts en oprichter alcoholpoli doet dringende oproep aan burgemeester: ‘Maak gebruik van mij’
    PREMIUM

    Kinderarts en oprichter alcoholpo­li doet dringende oproep aan burgemees­ter: ‘Maak gebruik van mij’

    ‘Maak gebruik van mij. Niet alleen voor klinische opvang, maar ook in preventie’. Die dringende oproep legt Nico van der Lely, kinderarts bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis, neer bij burgemeester Bouke Arends van Westland. De oprichter van Nederlands eerste alcoholpoli vreest voor ‘extra hard feesten met veel alcohol’ in de komende tijd, met name door Westlandse minderjarigen.