Samen met gymdocent Olaf Remmerswaal bekijkt een leerling zijn sprong terug. Op X11, een middelbare school voor media en vormgeving, is de smartphone bijna niet weg te denken uit de lessen.
Volledig scherm
PREMIUM
Samen met gymdocent Olaf Remmerswaal bekijkt een leerling zijn sprong terug. Op X11, een middelbare school voor media en vormgeving, is de smartphone bijna niet weg te denken uit de lessen. © Angeliek de Jonge

Deze school moedigt leerlingen aan om telefoon te gebruiken: ‘Voorbereiding op échte levenskeuzes’

Een smartphoneverbod op school? Op de Utrechtse middelbare school X11 worden scholieren juist aangemoedigd hun telefoon te gebruiken bij sommige lessen. ,,We vinden het onze taak om leerlingen te helpen bij het maken van keuzes in het échte leven. En een telefoon is daar onderdeel van.”

0 reacties

  1. 
Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestemming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’
    PREMIUM

    Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestem­ming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’

    De 14-jarige Daan uit het Belgische Waregem pleegde zelfmoord. Pestgedrag, ook op sociale media, speelde mogelijk een rol. Wat is cyberpesten en hoe herken je het als ouder? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zes tips aan ouders om hun kind bij te staan en vertelt hoe je het gesprek móet aangaan. ,,Vraag toestemming aan kinderen als je een foto van hen online zet. Zo leer je hen dat ze hetzelfde moeten doen.”