Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde had al twee zonen en wilde per se een dochter. Samen met haar man trok ze naar een gynaecoloog die zaadcellen naar een Amerikaans bedrijf stuurde waar ze gesorteerd werden. Alleen de vrouwelijke bleven over. Hilde werd in Gent geïnsemineerd. © Photo News

Koste wat het kost een dochter: ‘Ik stuurde zaad naar Amerika, ik dacht niet meer rationeel na’

Ze hadden samen al twee zonen. Hij had er ook al twee uit zijn eerste huwelijk. En dus moest en zou hun derde kind een dochter worden. Hilde, haar echte naam is bekend bij de redactie, en haar man deden aan family-balancing: ze grepen zelf in bij het geslacht van hun baby. Zijn zaadcellen reisden daarvoor naar Amerika. ,,Nu denk ik soms: wat heb je toch gedaan?”

  1. Belgisch donorkind wint rechtszaak tegen arts die ‘verkeerd’ zaad inbracht bij moeder
    PREMIUM

    Belgisch donorkind wint rechtszaak tegen arts die ‘verkeerd’ zaad inbracht bij moeder

    Een 39-jarige Vlaming ontdekte vier jaar geleden via een dna-databank dat hij ergens een halfbroer had rondlopen, en dat zijn wettelijke vader niet zijn biologische was. De dertiger spande een proces aan tegen de arts die in de jaren 80 ‘verkeerd’ zaad zou hebben gebruikt bij de inseminatie van z’n moeder en kreeg gelijk. Eindelijk erkenning, aldus de man, al maakt hij zich ook zorgen over lotgenoten. ,,Wat als dit in het Sint-Jan ziekenhuis vaker gebeurde?”