In de podcast Miskraammonologen hoor je de persoonlijke verhalen van vrouwen over hun miskraam.
Volledig scherm
In de podcast Miskraammonologen hoor je de persoonlijke verhalen van vrouwen over hun miskraam. © Dagmar Heikens

Laura's miskraam: ‘De natuur had het zo besloten en dat was een opluchting’

podcastEen zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. 

 1. Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’
  PREMIUM
  Tiktokhit

  Liz (3) scoort met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Zegt niets over onze opvoeding’

  „Ik ben kachel, daarom dat ik waggel. Ik loop een beetje scheef, dit is hoe ik leef.” Een tekst die het goed doet op feestjes én blijft hangen. Ook bij de 3-jarige Liz uit Goor, merkte moeder Marriët tijdens een fietstochtje. Ze pakte haar telefoon, begon te filmen en zette de video van haar zingende dochter op TikTok. Die is nu ruim 600.000 keer bekeken. „Ik werd opeens gebeld en kreeg allemaal berichtjes.”
 2. Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moederschap houdt me niet tegen’

  Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moeder­schap houdt me niet tegen’

  Je spullen pakken, alles verkopen en vertrekken naar het buitenland: voor Rowena Rousseau (27) was het lange tijd een droom, maar binnenkort wordt het werkelijkheid. Over ruim een week emigreert ze samen met haar twee dochters (3 en 5 jaar) naar Spanje. Op LinkedIn maakt haar aankondiging heel wat los. ,,Ik krijg vooral veel vragen van vrouwen die willen weten: hoe ga je dat toch doen met twee kleine kinderen?”