Theo en José Sweere met in het midden hun dochter Jolien, tijdens hun laatste bezoek aan haar in 2019. Jolien is nu zwanger van haar eerste kindje maar Theo en José mogen tot hun grote verdriet de Verenigde Staten niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo en José Sweere met in het midden hun dochter Jolien, tijdens hun laatste bezoek aan haar in 2019. Jolien is nu zwanger van haar eerste kindje maar Theo en José mogen tot hun grote verdriet de Verenigde Staten niet in. © Familie Sweere

Nederlandse opa’s en oma’s willen naar hun Amerikaanse kleinkinderen: ‘Laat ons erin, Joe!’

Marius en Anne-Mieke van der Veeken hebben hun Amerikaanse kleinkinderen al anderhalf jaar niet gezien. José Sweere vreest dat ze de geboorte van haar kleinkind in Texas mist. Amerikanen mogen Europa weer in, maar zelf houden ze de grens gesloten. Het gevolg: families worden verscheurd. 

  1. Dochter overleed aan kanker, Ciska en Remco leefden op dankzij pleegzoon: ‘Niet weg te denken uit gezin’
    PREMIUM

    Dochter overleed aan kanker, Ciska en Remco leefden op dankzij pleegzoon: ‘Niet weg te denken uit gezin’

    Na het overlijden van hun dochter Meike was het gezin van Ciska en Remco van der Snee-Molenaar uit ’s-Gravendeel kapot. Maar na twee jaar rouwen vonden ze opnieuw het geluk als pleegouders van Dariusz. Hoewel het aantal beschikbare pleegouders landelijk al jaren afneemt, voelt het stel zich rijker dan ooit. Juist door hun hart en huis open te stellen voor een ander.