Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Personeelstekorten kinderopvang lopen spuigaten uit: vrees voor langere wachtlijsten

PeilingBijna driekwart (73 procent) van de kinderopvangorganisaties heeft momenteel te maken met ernstige tot zeer ernstige personeelstekorten. Dat blijkt uit een enquête van de Brancheorganisatie Kinderopvang onder de eigen leden. 

 1. Marieke heeft zes nagels met met pikzwarte randjes en weet nu dat ze écht juf is: ‘Ja, dat hoort erbij’
  PREMIUM
  MARIEKE DOET PABO

  Marieke heeft zes nagels met met pikzwarte randjes en weet nu dat ze écht juf is: ‘Ja, dat hoort erbij’

  Het was vrijdagmiddag en ik had mijn handen even ten ruste gelegd op de houten tafel in de teamkamer. Tot mijn schrik moest ik concluderen dat ik met deze vingers eigenlijk niet met goed fatsoen een graai in de chipsbak kon doen. Hoewel ik mijn nagels altijd kort houd en de lesdag een korte was geweest, telde ik zeker zes nagels met pikzwarte rouwrandjes.
  Utrecht
 2. Het is bijna Valentijnsdag: vijf nieuwe prentenboeken over de liefde voor je kleuter

  Het is bijna Valentijns­dag: vijf nieuwe prentenboe­ken over de liefde voor je kleuter

  Wanneer ben je verliefd en wat is liefde? Het zijn van die vragen die jonge kinderen regelmatig stellen. Het antwoord is voor een deel te geven met de hulp van prentenboeken. Natuurlijk kun je klassiekers als ‘Kikker is verliefd’ of ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ uit de kast halen, maar er zijn ook veel nieuwe prentenboeken over liefde. Kinderboekenrecensent Jaap Friso zet er speciaal voor Valentijnsdag enkele op een rij.