Getty Images/Image Source
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Image Source

Psycholoog: ‘Stop met de kindcultus, willen we geregeerd worden door narcisten?’

,,Je gaat naar bed omdat ik het zeg.” Het klinkt wat ouderwets, maar, zegt gedragspsycholoog Serge Dupont, kinderen als prinsjes behandelen kan tot mentale problemen leiden bij henzelf en hun opvoeders. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de grootste Franstalige universiteit van België, UCLouvain. Dupont legt uit waarom duidelijke afspraken beter zijn voor zowel kind als ouder.

1 reactie

  • Drenth

    1 maand geleden
    Een deel van het probleem zou te voorkomen zijn als er eens zou worden nagedacht of voortplanting nou zo'n succes is. Elk een baan, heel erg druk en toch maar een kindje. Schuldgevoel omdat er geen tijd voor 't kind is. Verwennen, verwennen. En iedereen wil dat hun uil een adelaar is. En het ligt nooit aan ouders of kind. Iedereen moet het project/kind mee over het paard tillen. Weer een {verzin een kwaal} er bij met een unieke behandeling. Daar gaan we weer.
  1. Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moederschap houdt me niet tegen’

    Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moeder­schap houdt me niet tegen’

    Je spullen pakken, alles verkopen en vertrekken naar het buitenland: voor Rowena Rousseau (27) was het lange tijd een droom, maar binnenkort wordt het werkelijkheid. Over ruim een week emigreert ze samen met haar twee dochters (3 en 5 jaar) naar Spanje. Op LinkedIn maakt haar aankondiging heel wat los. ,,Ik krijg vooral veel vragen van vrouwen die willen weten: hoe ga je dat toch doen met twee kleine kinderen?”