Instagram-vroedvrouw Margot van Dijk is nu zelf zwanger en hoopt te kunnen bevallen in de rustgevende sfeer van haar yurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Instagram-vroedvrouw Margot van Dijk is nu zelf zwanger en hoopt te kunnen bevallen in de rustgevende sfeer van haar yurt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Vroedvrouw Margot is zwanger: ‘Als het een ziekenhuisbevalling wordt is dat oké, maar het liefst in mijn yurt’

Vroedvrouw Margot heeft ruim 17.000 volgers op Instagram, een online platform Vraag de Vroedvrouw met wetenschappelijk onderbouwde adviezen, een rubriek op deze site en een solopraktijk. Nu is ze zelf zwanger van haar eerste. ,,Die misselijkheid is echt geen grapje.”

 1. De avontuurlijkste kinderboeken voor in de kerstvakantie
  kinderboekenrecensie

  De avontuur­lijk­ste kinderboe­ken voor in de kerstvakan­tie

  Van een vriendschap met een ijsbeer tot aan het vinden van een medaillon met een geheime code: kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar avontuurlijke kinderboeken die heel geschikt zijn voor in de kerstvakantie. Op de valreep ontdekte hij een van de mooiste boeken van het jaar. De zoon van de berentemmer, over een jongen die aan de armoede ontsnapt als blijkt dat hij schaakpartijen uit zijn hoofd na kan spelen.
 2. Steeds meer scholen hebben eigen klas voor kinderen met autisme: ‘Mijn zoon hoeft nu niet meer thuis te blijven’
  PREMIUM

  Steeds meer scholen hebben eigen klas voor kinderen met autisme: ‘Mijn zoon hoeft nu niet meer thuis te blijven’

  Noodgedwongen thuis zitten omdat je niet mee kunt komen met de rest van de klas en omdat speciaal onderwijs niet passend is: voor veel jonge kinderen met autisme is dit de pijnlijke werkelijkheid. Gelukkig voor hen richten steeds meer ‘gewone’ basisscholen speciale klasjes op met de juiste begeleiding. Voor kinderen zoals Liam Brouwer (7) een enorme uitkomst.