Leon IJnema uit Oosteind staat positief tegenover een prik, terwijl dochter Lente (12) besloten heeft er nu geen te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leon IJnema uit Oosteind staat positief tegenover een prik, terwijl dochter Lente (12) besloten heeft er nu geen te nemen. © Ron Magielse/Pix4Profs

Wel of geen prik voor je tiener? ‘Als mijn zoons er wel een willen zou me dat pijn doen’

Tieners tussen de 12 en 17 jaar kunnen - als zij dat willen - voor het begin van het nieuwe schooljaar een eerste coronaprik krijgen. Hoe gaan gezinnen hiermee om? Zijn ouders en kinderen het eens over een vaccinatie? ,,Het brein is op die leeftijd nog niet volwassen.”

0 reacties

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Meer dan de helft van de jonge vrouwen (52 procent) was naar eigen zeggen slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag het afgelopen jaar. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) deze week. Protect your daughters. Educate your sons, zingt het rond op social media, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.