Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

2 reacties

 • Mieke Smets

  1 jaar geleden
  Wat is het voor of nadeel van wel of geen collectieve verzekering?
 • Gert Jan Reenen

  1 jaar geleden
  Veel voedseldeskundigen zijn van mening dat veel van wat in supermarkten wordt verkocht nauwelijks voedsel kan worden genoemd. Voorts: teveel suiker (in bijna alles zit suiker)zout en vet. Onderdehand is het gevoeglijk bekend dat life style inclusief slecht voedsel de oorzaak is van veel gezondheidsproblemen. Het is daarom onbegrijpelijk dat de overheid niet stevig inzet op de aanpak hiervan. Dat zou gigantische besparingen opleveren in de gezondheidszorg.
 1. CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

  CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

  Vrouwen van 55 jaar en ouder krijgen ongeveer twee keer zoveel hulp van mantelzorgers als mannen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijfert dat 13 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen in de leeftijdsgroepen boven de 55 jaar mantelzorg ontvangt. Onder die noemer vallen uiteenlopende vormen van onbetaalde hulp door familieleden, vrienden, buren of andere bekenden, van hulp bij medische zaken tot autoritjes naar de kapper of de supermarkt.