Begrafenisondernemer Susanne Duijvestein: ,,Een uitvaart is enorm milieubelastend. Er wordt een boom gekapt voor een kist waar we maar een paar dagen naar kijken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Begrafenisondernemer Susanne Duijvestein: ,,Een uitvaart is enorm milieubelastend. Er wordt een boom gekapt voor een kist waar we maar een paar dagen naar kijken.” © Rob Voss

Afscheid nemen van het leven wordt duurzamer, persoonlijker en intiemer

uitvaartDe uitvaartbranche is flink veranderd. De natuurbegrafenis is in opmars en de houten kist maakt steeds vaker plaats voor een milieuvriendelijke gevlochten mand. 

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?