Boukje van de Ven houdt haar borstprothese vast. Met het concept voor haar bedrijf won ze de publieksprijs bij de afsluiting van de Masterclasses Sociaal Ondernemen in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Boukje van de Ven houdt haar borstprothese vast. Met het concept voor haar bedrijf won ze de publieksprijs bij de afsluiting van de Masterclasses Sociaal Ondernemen in Dordrecht. © Victor van Breukelen

Boukjes ziekte werd haar kracht: ‘Nog nooit zo vrouwelijk gevoeld, ook met een borst minder’

Ze was nog maar 31 jaar toen de arts Boukje van de Ven (46) vertelde dat ze borstkanker had. ,,Daar ben ik toch veel te jong voor?” was haar reactie. Nu begint Van de Ven een bedrijf om haar verhaal te delen en anderen te inspireren. ,,Mijn plak kipfilet, mijn borstprothese, herinnert mij eraan om in elke dag iets moois te zien.”

  1. Hoe Sabrina (36) op eigen houtje 60 kilo afviel: ‘Dokter zei: op deze manier houdt je lijf het geen jaar meer vol’
    PREMIUM

    Hoe Sabrina (36) op eigen houtje 60 kilo afviel: ‘Dokter zei: op deze manier houdt je lijf het geen jaar meer vol’

    ‘Als je zo doorgaat, houdt je lichaam het geen jaar meer vol’ zeiden de artsen tegen Sabrina Koudijs (36) uit Zeist, die op dat moment 135 kilo woog. En dus gooide ze het roer om. Koudijs viel op eigen houtje 60 kilo af, zónder dieet of medische ingreep. Komend jaar hoopt ze haar eerste marathon te lopen. ,,Ik wist: als ik dit niet doe, krijg ik een hartstilstand.”