Claudia Gemser (33) uit Losser.
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia Gemser (33) uit Losser. © Familie Gemser

Claudia wachtte hulp bij zelfdoding niet af: 'Ik ben gewoon op’

Het leven is voor Claudia Gemser (33) na een ongeluk vooral een uitzichtloze lijdensweg. Op foto’s staat ze altijd lachend, maar ze wil dood. Claudia vraagt om euthanasie. Ze is opgelucht, maar vreest ook dat haar verzoek wellicht strandt. Dit is het levensverhaal van Claudia, haar reis naar het einde.

5 reacties

 • Patricia Zandvoort

  6 maanden geleden
  Het verhaal van Claudia is zo herkenbaar voor mij. Het lijden is voelbaar tot in mijn tenen. Ik zit vreselijk te huilen nu, blij voor Claudia dat ze eindelijk rust heeft gevonden, naar dat het op deze manier moest, verdriet dat ik nog iedere dag moet vechten. Waarom menen artsen altijd dat ze je beter kunnen maken? Waarom kunnen ze bij terminale kanker wel zeggen, je bent uitbehandeld en niet bij ernstig psychisch lijden? Rust zacht lieve meid. Je bent heel erg dapper geweest!
 • F. de Rouw

  6 maanden geleden
  Wat triest dat ze zo heeft moeten lijden. Dat we in Nederland niet in staat zijn om mensen zoals Claudia te helpen op een menswaardige wijze. Er vinden elk jaar zoveel zelfdodingen plaats. En het wordt maar verzwegen om mensen niet op gedachten te brengen. Ik hoop zo dat het nieuwe kabinet in staat is besluiten te nemen over “voltooid leven”. Ik leef mee met al die mensen die betrokken waren bij Claudia’s leven, wat zullen ze zich onmachtig gevoeld hebben!
 • Jan Sonnemans

  6 maanden geleden
  Dit raakt me zo ontzettend diep .Want lijden is niet leeftijd gebonden en ook hele jonge mensen kunnen enorm lijden. En nee dat ik niet altijd aan de buitenkant te zien maar van binnen lijden deze mensen zo enorm dat het echt hartverscheurend is. Mijn grote wens is dat de procedure echt gaat veranderen en dat de artsen vooral in de gaten hebben dat voor niemand leven lijden mag zijn jong of oud .Iedereen heeft het recht om aan te geven als het leven lijden en wil stoppen met lijden
 • Eric AA

  6 maanden geleden
  waarom mogen wij niet gewoon doodgaan? dit is toch voor iedereen het beste.
 • Maria van Bommel

  6 maanden geleden
  Wat een trauma voor Claudia. Meid ik hoop dat je nu je verdiende rust hebt gekregen. Sterkte voor haar familie, vrienden en verdere nabestaanden.