Wie echt ver gaat fietsen, laat de gewone fiets staan en pakt sneller de e-bike.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie echt ver gaat fietsen, laat de gewone fiets staan en pakt sneller de e-bike. © Getty Images

Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur

Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.

5 reacties

 • Anoniem

  3 dagen geleden
  Geen bijtrappen in China en dit geeft minder valiede lieden óók de mogelijkheid om van de buitenlucht te genieten en langere fietstochten te ondernemen. Ondanks de hogere snelheden van een ongelimiteerde e-bike, ligt het aantal ongevallen vergeleken met trapfietsen nagenoeg gelijk en missen geëlektrificeerde Chinezen dus minder bus en trein aansluitingen, cq, komen ook nog optijd aan bij afspraken.
 • Jan Ruigrok

  4 dagen geleden
  Die jeugd en al die gezonde e bikers moeten zich schamen, ik schat dat 70 % van de mensen de banden niet op spanning hebben of niet de juiste hoogte zadel en daarom een e bike kopen dan maakt het niet uit. Alleeen accu wat sneller leeg. Gelukkig fiets ik de e bikes gewoon voorbij.
 • Wim Wilting

  5 dagen geleden
  Mijn vrouw en ik hebben ook een E-bike. Wij fietsen regelmatig tochten tussen de 60 en 70 km.. in de vakantie’s ,met de caravan zeker 3 ‘a 4 tochten per week. Wij rijden altijd op de laagste eco stand. Als het wat omhoog gaat schakelen we terug naar een lagere versnelling. Ik weet zeker dat het daardoor niet de helft scheelt ten opzichte van een gewone fiets. Wim Wilting.
 • Lex van Lith

  5 dagen geleden
  Misschien een idee om smartphones te ontwerpen die opgeladen moeten worden op een fiets zonder electrische ondersteuning!
 • Bernard Janssen

  5 dagen geleden
  Er zijn ook mensen met reuma die nu toch nog kunnen fietsen en anders helemaal niet meer zouden kunnen fietsen ,dus daar is het toch een uitkomst voor,en iemand die heel goed nog kan zal een ebike niet zo maar aanschaffen