Eind juni konden jongeren tot één uur 's nachts een vaccinatie halen in de Jaarbeurs . Deze jongen lijkt niet bang en maakt een dansje bij DJ Murat na het krijgen van zijn prik. Maar het aantal mensen dat bang is om flauw te vallen en daarom liggend geprikt wil worden, stijgt wel naarmate jongere mensen geprikt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind juni konden jongeren tot één uur 's nachts een vaccinatie halen in de Jaarbeurs . Deze jongen lijkt niet bang en maakt een dansje bij DJ Murat na het krijgen van zijn prik. Maar het aantal mensen dat bang is om flauw te vallen en daarom liggend geprikt wil worden, stijgt wel naarmate jongere mensen geprikt worden. © Foto Ruud Voest

GGD-arts ziet veel prikangst onder jongeren: ‘Vooral mannen gaan onderuit’

Nu de jongere doelgroepen aan de beurt zijn voor een coronavaccinatie, stijgt het aantal mensen dat liggend geprikt wil worden uit angst om flauw te vallen. Dat merken de artsen op de vaccinatielocaties, zegt arts Vicky Sideridou van GGD IJsselland.

  1. Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!
    zorgquiz

    Wat is ook alweer het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage? Test je kennis!

    Kun je als wanbetaler het recht op een zorgverzekering verliezen, heb je door het afsluiten van een goedkope basisverzekering recht op een minder uitgebreide dekking, en hoe zit het ook alweer met het meeverzekeren van je kinderen? Nadenken over je zorgverzekering is misschien niet per se leuk, maar wel handig. Samen met zorgvergelijker Independer stelden we deze quiz over zorgverzekeringen op. Test je kennis aan de hand van dertien vragen.