Volledig scherm
Hugo Borst en Carin Gaemers © ANP

Hugo Borst opent meldpunt Trots op Ouderenzorg

Na hun manifest Scherp op Ouderenzorg openen Hugo Borst, Carin Gaemers en het Nationaal Ouderenfonds het meldpunt Trots op Ouderenzorg. Ze willen, na eerder te hebben gepleit voor een betere ouderenzorg, nu de positieve verhalen verzamelen: wat gaat er wél goed? Welk verpleeghuis is een voorbeeld voor alle andere verpleeghuizen?

Quote

Te veel kwetsbare ouderen in verpleeg­hui­zen krijgen structu­reel niet de zorg die zij zo hard nodig hebben

Deze verhalen worden gebundeld in een witboek en na de Tweede Kamerverkiezingen aangeboden aan politiek Den Haag ter inspiratie en als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland. Alle ouderen, mantelzorgers en medewerkers in de zorg worden opgeroepen hun bijdrage te doen.

Hugo Borst en Carin Gaemers brachten de afgelopen maanden veel teweeg met hun manifest Scherp op Ouderenzorg. Het manifest werd ruim 100.000 keer ondertekend en door een unanieme Tweede Kamer omarmd. Staatssecretaris Van Rijn trok in reactie hierop 100 miljoen euro extra uit voor verpleeghuizen.

Hard nodig
Dat geld is hard nodig. ,,Te veel kwetsbare ouderen in verpleeghuizen krijgen structureel niet de zorg die zij zo hard nodig hebben", zegt Borst. ,,Dit is een aantasting van hun grondrechten. Tegelijkertijd weten wij dat er veel verpleeghuizen zijn waar het wél goed gaat. Het zijn juist deze positieve ervaringen die wij willen horen, zodat het extra geld goed terechtkomt en we een constructieve bijdrage kunnen leveren aan een betere ouderenzorg."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement