Daelorian van der Kolk deed mee aan Holland’s next top model.
Volledig scherm
PREMIUM
Daelorian van der Kolk deed mee aan Holland’s next top model. © Nestor Tsakirakis

Last van mentale problemen na deelname aan reality-tv: ‘Ik werd als 16-jarige in het diepe gegooid’

Na haar deelname aan het programma Holland’s next top model maakte Daelorian van der Kolk (26) carrière als model en bouwde ze een grote achterban op sociale media op. Maar aan al die successen bleek ook een keerzijde te zitten. Ze maakte een YouTube- en podcastserie over deze mentale nasleep. ,,Ik had het gevoel dat ik alles goed moest doen.’’

0 reacties

 1. ‘Charcuterie, rood vlees, suiker, zout en alcohol verhogen je risico op dementie’
  PREMIUM

  ‘Charcute­rie, rood vlees, suiker, zout en alcohol verhogen je risico op dementie’

  Één op vijf: zo groot is de kans volgens Alzheimer Nederland dat jij in je leven dementie krijgt. Acteur Chris Hemsworth ontdekte dat hij drager is van het Alzheimer-gen en past om het risico op de ziekte te beperken zijn levensstijl aan. ,,Wat je eet of drinkt, beïnvloedt effectief de ontwikkeling van dementie”, vertelt Jan Steyaert, wetenschappelijk medewerker bij Dementie Vlaanderen.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”