Volgens Actiz levert meer zorg thuis veel minder op dan het kabinet denkt.
Volledig scherm
Volgens Actiz levert meer zorg thuis veel minder op dan het kabinet denkt. © ANP / ANP

‘Meer verpleegzorg voor ouderen thuis levert veel minder op dan kabinet denkt’

Met verpleegzorg thuis valt honderden miljoenen euro’s minder te besparen dan het kabinet denkt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van brancheorganisatie Actiz dat maandag verschijnt. Verpleeghuizen zien nu al vijfhonderd senioren per maand op de wachtlijst belanden. Het ministerie van Volksgezondheid houdt echter vast aan de besparing.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Zeven uur per dag op je telefoon: hoe sociale media ons in hun greep houden en hoe je ervan loskomt
  PREMIUM

  Zeven uur per dag op je telefoon: hoe sociale media ons in hun greep houden en hoe je ervan loskomt

  Trr, trr, een notificatie! Is het een appje, een dm of een like? Het lijkt onschuldig, maar sociale media zuigen niet alleen onze tijd en aandacht op, ze kunnen ook schadelijk zijn voor onze mentale gezondheid, schrijft psycholoog Thijs Launspach in zijn nieuwe boek Asociale media. Hij pleit voor wetgeving om de macht van verslavende platforms als Facebook, Instagram en TikTok aan banden te leggen.