Mo van Brakel is initiatiefnemer van de organisatie 'Theater met Tolk', waarbij tolken theatervoorstellingen vertalen voor mensen die doof of slechthorend zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Mo van Brakel is initiatiefnemer van de organisatie 'Theater met Tolk', waarbij tolken theatervoorstellingen vertalen voor mensen die doof of slechthorend zijn. © Merel Klijzing

Mo wil bij iedere theater­voor­stel­ling een tolk: ‘Doven willen ook genieten van avondje uit’

Een avondje uit naar het theater of een concert? Dat wil Mo van Brakel mogelijk maken voor doven. Zij pleit ervoor dat bij elke voorstelling een tolk staat om het verhaal aan doven en slechthorenden te vertellen.

  1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
    PREMIUM
    met quiz

    Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

    Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.