Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Dirk Pevernagie: 'Slaap is een complex gebeuren binnen de hersenen'. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oud-directeur Dirk Pevernagie van Kempenhaeghe in Heeze: 'Slapeloosheid is een ziekte'

HEEZE - Er is in Nederland geen structurele zorg voor mensen met ernstige en chronische slape-loosheid. Dit treft tien tot twintig procent van de bevolking, niet alleen volwassenen maar ook kinderen.

Mensen met ernstige en chronische slapeloosheid vallen tussen wal en schip. Dat zegt prof. dr. Dirk Pevernagie, tot deze week directeur van het centrum voor slaapgeneeskunde, onderdeel van epilepsieziekenhuis de Stichting Kempenhaeghe in Heeze. De 61-jarige Belgische longarts en slaapdeskundige zet zijn carrière voort als behandelaar en opleider in het universitair ziekenhuis van Gent.

  1. Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Het tien maanden oude meisje Pia uit het Belgische Wilrijk, dat lijdt aan een zeldzame erfelijke aandoening, heeft eindelijk het peperdure geneesmiddel Zolgensma gekregen. ,,Woensdag kreeg ze het infuus, er zijn geen bijwerkingen’’, zegt Pia’s moeder. Of het medicijn het leven van het meisje kan redden, moet nu blijken. Duizenden Belgen brachten met een sms-actie de bijna twee miljoen euro bij elkaar die nodig was om de kosten van het medicijn te dekken.