Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor. © Koen Verheijden

‘Patiënt moest met ontstoken alvleesklier naar ic, maar er was geen plek’

Spoedeisende hulpTijdens de zoveelste coronagolf in bijna 2 jaar bericht verslaggever Jurriaan Nolles over de zorg, het werk en de drukte in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Vandaag vanaf de spoedeisende hulp, waar binnen een uur vier coronapatiënten binnenkomen. 

 1. FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’
  PREMIUM

  FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’

  Kno-artsen en audiologen waarschuwen voor misleidende berichten dat tinnitus ‘te genezen zou zijn’. Bij de Tinnitus Academie in Enschede loopt het storm nadat FC Twente-speler Michal Sadilek vertelde dat hij dankzij die academie verlost is van de piep in zijn oor. De methode die deze organisatie gebruikt is ‘klassieke kwakzalverij’, zegt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Tinnitus Academie nodigt de criticasters in dit verhaal uit om een maand lang mee te lopen.
 2. Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstations, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstati­ons, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Arend (32) gaat door het leven als ‘Cha Chi Versaci’ en helpt kinderen die leven in armoede, in een instelling verblijven of een instabiele thuissituatie hebben. Met zijn stichting Gamen voor Kinderen zamelt hij geld in om kinderen een spelcomputer te geven. Tot nu toe al 65. ,,Ik ben dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Ik ontvang veel mooie reacties, maar het gaat mij vooral om het inspireren van kinderen.”