Afgelopen juni riep Philips alle slaapapneu-apparaten terug omdat ze schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Nu stelt de FDA dat ze mogelijk al veel langer kennis hadden van de gezondheidsrisico's.
Volledig scherm
Afgelopen juni riep Philips alle slaapapneu-apparaten terug omdat ze schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Nu stelt de FDA dat ze mogelijk al veel langer kennis hadden van de gezondheidsrisico's. © Lenneke Lingmont

‘Philips wist al jaren van schadelijkheid slaapapneu-apparaten’

Philips zou al veel langer hebben geweten dat hun slaapapneu-apparaten schadelijk waren voor de gezondheid, meldt het Financieele Dagblad naar een rapport van de FDA. De vier Nederlanders die het bedrijf aansprakelijk hebben gesteld, hebben hierdoor dan wel juridisch gezien een betere positie, maar goed nieuws is het niet per se.

  1. Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingernagels over je gezondheid?
    PREMIUM

    Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingerna­gels over je gezondheid?

    Nagels kunnen verschillende afwijkingen vertonen. Maar waar komt die ene vlek opeens vandan? En kunnen die puntjes of verkleuringen wijzen op een onderliggende ziekte? Dermatoloog Reinhart Speeckaert van het Universiteit Ziekenhuis in Gent zet alle nagelaandoeningen op een rijtje. ,,Als er onder de nagel een bruine streep nieuw is of geleidelijk aan groeit, kan er sprake zijn van een verborgen melanoom.”