Wang Long Li, medeoprichter van Tinybots, met zijn Tessa: een speciale robot die dementerende ouderen ondersteunt, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wang Long Li, medeoprichter van Tinybots, met zijn Tessa: een speciale robot die dementerende ouderen ondersteunt, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. © Frank de Roo

Tessa ontlast mantelzorgers en hulpverleners: deze robot geeft handige reminders

Mensen met beginnende dementie kunnen thuis de hulp van ‘Tessa’ inroepen. Tessa is een robot die cliënten van het Rotterdamse Tinybots helpt zo lang mogelijk grip op hun eigen leven te houden. Tegelijk ontlast zij zorgverleners en mantelzorgers. Een handig hulpmiddel, zeker in tijden van corona.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?