Willemijn heeft al 12 jaar tinnitus: ‘In het begin was ik in paniek, ik wilde hier niet mee leven’

Bijna iedereen kent wel iemand die last heeft van oorsuizen. Sommigen hebben een milde vorm, bij anderen is het bijna onhoudbaar. Dit zijn de nieuwste inzichten over tinnitus en enkele adviezen die helpen om te gaan met deze ronduit ontwrichtende kwaal.

1 reactie

 • Wim Raaijmakers

  2 maanden geleden
  Door te drummen in een band heb ik al jaren tinnitus. Gelukkig is het een constante hoge pieptoon zonder de brommende of ruisende geluiden die sommige mensen ook kunnen horen. Vroeger ben ik één keer in paniek geraakt toen ik me realiseerde dat ik deze piep altijd meeneem en niet uit kan zetten. Dat ik de stilte nooit meer echt kan horen. Ik raad mensen die er mee worstelen aan om met lotgenoten te praten. Dat helpt echt voor het accepteren dat je een gehoor verlies hebt en niet alleen bent.
 1. Laatste redmiddel voor zieke Nicolien uit De Lier is crowdfunding: ‘Alsjeblieft, ik weet me geen raad’
  PREMIUM

  Laatste redmiddel voor zieke Nicolien uit De Lier is crowdfun­ding: ‘Alsje­blieft, ik weet me geen raad’

  Nicolien Pronk en haar man Martijn maken barre tijden door. Sinds twee jaar leeft de 28-jarige Lierse met de zekerheid dat zij aan multiple sclerose lijdt. De dokters in Nederland kunnen weinig meer voor haar betekenen. Haar hoop is nu gevestigd op een behandeling in Rusland. Daarvoor is 66.000 euro nodig en dat bedrag is drie bruggen te ver voor het stel. Wil je doneren? Nicolien en Martijn hopen dat er mensen zijn die hun website www.helpnicolientegenms.nl willen bezoeken en een bedragje willen overmaken naar NL10INGB0006148573.
 1. Bij Angelique is alles in haar woonkamer te koop, behalve zijzelf en de hond
  Play

  Bij Angelique is alles in haar woonkamer te koop, behalve zijzelf en de hond

 2. Verwarde man dreigt woning in brand te steken in Best
  Play

  Verwarde man dreigt woning in brand te steken in Best