Volledig scherm
AED's in Zuidoost-Brabant © aed4.eu

Waar in Zuidoost-Brabant zijn in uw buurt de aed's te vinden?

EINDHOVEN/HELMOND - Een hoop van de automatische externe defibrillatoren (aed's) zijn niet geregistreerd of 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
Dat moet volgens het Rode Kruis beter.
Maar waar in uw buurt zijn de aed's te vinden?

In Zuidoost-Brabant zijn ruim 1100 aed's geregistreerd. In steden als Eindhoven (ruim 230) en Helmond (circa 80) is op veel plaatsen een defibrillator te vinden, maar ook in bijna elk dorp staat een aed geregistreerd.

Op deze kaart is precies te vinden waar een aed geregistreerd staat. Staat de defibrillator in uw buurt nog niet op deze kaart, dan kan het apparaat ook geregistreerd worden via de website.

Ook in de app (Android / Apple) van het Rode Kruis is dit kaartje te vinden.

Fabrikanten schatten dat er in Nederland zo'n 80.000 tot 100.000 apparaten in omloop zijn, maar slechts 26.807 staan daadwerkelijk geregistreerd.

Volledig scherm
© Wikipedia/Snowdog
Volledig scherm
© Thinkstock
  1. Eerste operatie met robot van Eindhovense Microsure geslaagd

    Eerste operatie met robot van Eindhovense Microsure geslaagd

    EINDHOVEN - Plastische chirurgen van het Maastrichtse universitaire ziekenhuis hebben een eerste geslaagde operatie uitgevoerd met een operatierobot van Microsure. De artsen hechtten met de robotarmen met de operatierobot bloedvaatjes van circa een halve millimeter in de arm van een patiënt. De operatie was een maand geleden en vorige week werd tijdens een specialistisch congres in Barcelona bekendgemaakt dat deze was geslaagd.