Volledig scherm
Duizenden deelnemers deden mee aan de derde Glowrun. © Petra Vogel

Derde keer Glow Run in Eindhoven met surealistische elementen

EINDHOVEN - Het was zaterdagavond een surrealistisch gezicht om de lopers van de Glow Run door de Eindhovense Catharinakerk te zien rennen. En het voelde ook heel bijzonder om door een van binnen en buiten fraai verlichte kerk te rennen, vond Twan van den Bosch. De Eindhovenaar kwam bij de derde Glow Run als eerste over de finish. ,,De vloer in de kerk was wel glad, dat was even oppassen.” 

Omdat Van den Bosch niet zeker wist of de Glow Run een serieuze of plezierloop was, had hij een strak tempo gelopen en kwam ergens rond de 30 minuten uit. De lopers startten om 23.00 uur met de ruim 6 kilometer lange route die langs vrijwel alle lichtobjecten voerde.

De organisatie verdiende een pluim, vonden de, net als vorig jaar, ruim 1700 deelnemers. ,,We hadden nergens last van Glowpubliek”, aldus Adisa en Kiani van Dijk. De Eindhovense zussen finishten als eerste vrouwen bij het Beursgebouw.

De deelnemers aan de Glow Run waren grofweg in twee categorieën onder te brengen: prestatielopers en plezierlopers die er soms uitzagen als verlichte kerstbomen. De vier Liempdese vriendinnen Kim, Ilze, Linda en Roxanne behoorden duidelijk tot de tweede categorie. Als warming up hingen ze zichzelf en elkaar vol met lampjes en andere lichtgevende attributen in plaats van de spieren los te gooien op de luide beats bij de startlocatie op het TU/e-terrein. ,,We hebben bij de Action alles gekocht wat licht gaf”, lachen ze. ,,En na afloop een paar wijntjes, we hebben zelfs een BOB geregeld om veilig thuis te komen.”

Liepen er veel vriendengroepen en bedrijfsteams mee, Thorben Speijers was alleen. ,,Ik ben 1e jaars aan de TU/e en woon net in Eindhoven en het leek me wel leuk om Glow van een andere kant te zien.” Hij is een geoefend loper en tevreden met zijn eindtijd van onder de 37 minuten bij de finish.

Een opvallende finish trouwens. In het Beursgebouw boden Katja Heitmann (choreografie) en Sander van der Schaaf (productie) het op de lopers wachtend publiek de mogelijkheid om mee te dansen met een heel bijzonder ballet. ,,De mensen kunnen met een plexiglasplaat waarop ze geprojecteerde dansers kunnen ‘vangen’ samen dansen op de muziek”, aldus Van der Schaaf. Een al even surrealistisch beeld als hardlopers door een kleurig verlichte kerk te zien rennen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen