Volledig scherm
Het kinderproject van Glow is vernield. © ed

Door vandalen vernielde kinderproject van Glow grotendeels hersteld

EINDHOVEN - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vernielingen aangericht bij het kinderproject Drijflanden van Glow. Een aantal drijvende eilandjes in de Dommel bij de Vestdijk is ondersteboven gegooid of op de kant. De organisatie van Glow heeft ze vrijdagmiddag opnieuw goed gelegd en daarmee de grootste schade hersteld.

Ook een van de blacklights, speciale lampen die de met neonverf beschilderde eilandjes in het donker doen oplichten, is afgelopen nacht in het water gegooid en moest worden gerepareerd. ,,Heel verdrietig voor de kinderen die mee hebben gedaan", zegt Mariëtte Vetter van Glow. ,,Het gebeurt wel eens vaker dat er iets vernield wordt, vooral op donderdagavond, een populaire stapavond."

Medewerkers van de Ergon hebben vrijdagochtend losgeraakt materiaal, waaronder een aantal beschilderde melkpakken, opgeruimd. ,,Heel stom, die vernielingen. Zo'n project van kinderen, dat laat je toch met rust? Maar kennelijk zijn er toch mensen die zoiets doen", aldus een van hen.

Het kinderkunstproject Drijflanden is voor het zevende jaar op rij georganiseerd door CultuurStation. Ruim tweeduizend leerlingen van 30 Eindhovense basisscholen hebben hiervoor maquettes gemaakt van zelf bedachte eilanden.

Volledig scherm
Het kinderproject van Glow is vernield. © ed
Volledig scherm
Het kinderproject van Glow is vernield. © ed
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen