Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Eerste glimpen Glow Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Glow gaat officieel pas op zaterdag 12 november van start, toch viel er zondagavond al te genieten van de eerste glimpen. Van ver af waren al lichtbundels te zien boven het centrum van Eindhoven. Ze bleken afkomstig van – hoe kan het ook anders - het Lichtplein, achter de witte dame.

De lichtinstallatie Step into the light is op die plek te bewonderen tijdens de elfde editie van het lichtfestival. Een cirkel van lampen die op vier meter hoogte de ruimte inschieten geven het effect van UFO’s die Eindhoven speels komen onderzoeken. Hoewel het kunstwerk zondag nog ingeregeld werd, beloofde het toen al één van de hoogtepunten te worden van Glow2016

De uit Reusel afkomstige Michel Suk tekent voor het ontwerp. Hij is geen onbekende op Glow. In veel voorgaande edities van het festival was zijn werk ook te bewonderen.

Lichtfestival Glow gaat op 12 november pas van start. Toch viel er zondag al heel wat te genieten. Lichtinstallatie 'Step into the light' op het Lichtplein van Michel Suk werd vast getest.