Volledig scherm
Het project Drijflanden. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Eindhovense basisscholen 'glowen' mee

EINDHOVEN - Kinderen van groep 5 en groep 7 van basisschool De Handreiking in Eindhoven werkten mee aan het project Drijflanden voor Glow.

Een lichtgevende flat met eenhoorns en een 'glow in the dark'-vulkaan drijven deze week in de Dommel. Het zijn onderdelen van het project Drijflanden, dat te zien is als onderdeel van Glow. De Eindhovense basisschool De Handreiking is één van de 30 scholen die aan het project sleutelden. En uiteraard namen de leerlingen een kijkje bij het resultaat.

"We moesten drie onderdelen maken. Een stad, een vulkaan en kleine decoraties voor bij de stad", vertelt leerlinge Mila. In drie aparte groepen, voor elk onderdeel één, mochten de groepen 5 en 7 twee dagen aan de creaties werken. Met neonpapier en neonverf bekleedden ze de twee eilanden. Door middel van blacklight lichten alle bootjes in de Dommel op. "De samenwerking met groep 5 was heel leuk. Ze hadden echt heel goede ideeën en werkten heel goed met ons mee", zegt Flavie-Ann.

Eigen eiland

In totaal deden bijna 2.200 kinderen mee aan het Glow for Kids project. Daarmee wilde de organisatie van Glow, in samenwerking met Cultuurstation, kinderen uitdagen een eigen 'glow in the dark'-eiland te maken. De kinderen hebben de eilanden van De Handreiking extra herkenbaar gemaakt. "We hebben allemaal onze handafdrukken op die met de flat gezet, omdat we van De Handreiking zijn", vertelt Eva.

Daan en Jack mochten samen met een ouder de eindwerkstukken naar de Glow organisatie gaan brengen. Jack: "Daar mochten we helpen het vastmaken aan de drijvende bodem zodat ze niet zouden zinken."

Groep 5 is zondag gezamenlijk naar het project gaan kijken. "Ze vroegen ons of we allemaal samen gingen kijken. Ik ben wel meegegaan, omdat mijn zusje in groep 5 zit", zegt Daan.

Instagram

Mila is samen met haar moeder en kennissen ook al wezen kijken. "Ik kon onze bootjes alleen niet zo goed zien. Er dreven andere eilanden voor die hoger waren." Nog niet alle kinderen van groep 7 zijn gegaan, maar dat zijn ze wel allemaal van plan. Amber: "Ik heb het al wel op Instagram gezien, maar nog niet in het echt."

De flat en vulkaan van basisschool De Handreiking is samen met de Drijflanden van alle andere basisscholen nog tot het einde van Glow, zaterdag, te zien in de Dommel aan de Bleekstraat.

Mooie foto's gemaakt? Doe dan mee met onze Glow fotowedstrijd.

Volledig scherm
Leerlingen van De Handreiking werkten mee aan Glow. © Fotopersburo van de Meulenhof bv
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen