Volledig scherm
© Menno Boon/Beeldwaren.nl

Glow Eindhoven breekt opnieuw bezoekersrecord (video)

EINDHOVEN - En weer verbreekt het lichtevenement Glow het bezoekersrecord. Dit jaar liepen 740.000 mensen één of beide routes. Dat zijn er weer 10.000 meer dan een jaar eerder.

De elfde editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven werd zowel in het centrum als op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) druk bezocht. Dankzij het droge weer in het laatste weekend heeft het festival opnieuw een recordaantal van 740.000 bezoekers getrokken. Ditmaal kwamen de bezoekersstromen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België en diverse andere landen in Europa.

Spreiding
Dankzij een goede spreiding over de 7 kilometer lange route en de bredere paden was het druk, maar werd het niet als té druk ervaren dit jaar. De soepele doorstroom op de meeste punten bracht meer rust en een veilig gevoel voor de bezoekers. De inzet van extra cameratoezicht op de route en nog eens 85 toezichthouders op het evenement heeft goed gewerkt. Ook het buitenland heeft Glow gevonden. Duitse RTL, Belgische en Luxemburgse journalisten brachten verslag uit over GLOW. Bezoekers uit Duitsland waren enthousiast en hoorbaar aanwezig op het lichtfestival.

2017
De volgende editie van GLOW Eindhoven is gepland van 11 tot en met 18 november 2017.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
Glow 2016 verbreekt weer bezoekersrecord © Kees Martens
Volledig scherm
© Menno Boon/Beeldwaren.nl
Volledig scherm
Glow 2016 verbreekt weer bezoekersrecord © Kees Martens
Volledig scherm
© Menno Boon/Beeldwaren.nl
Llichtevenement Glow breekt voor het elfde jaar op rij het bezoekersrecord. Dit jaar liepen 740.000 mensen één of beide routes. Dat zijn er -ondanks het mindere weer- 10.000 meer dan een jaar eerder.

Poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen