Volledig scherm
Foto Thomas Rikkers: Schellensfabriek (derde prijs GLOW-fotowedstrijd 2010)

Glow-fotowedstrijd overtreft alle verwachtingen met 3.000 foto's

EINDHOVEN - De Glow-fotowedstrijd van het Eindhovens Dagblad heeft alle verwachtingen overtroffen. Er kwamen ruim 3000 foto's binnen op de site van het ED, die allemaal meedongen naar de 3 prijzen.

Vorig jaar was de wedstrijd met 1200 ingezonden foto's al een groot succes.

De jury – bestaande uit de ED-redacteuren Elisée van Heukelom, Rob Suijker en Paul Verhees – kende gisteren de 1e prijs toe aan Martien van Hout uit Helmond. Hij maakte op een van de regenachtige avonden tijdens Glow een foto van het 18 Septemberplein. "Ik was al op weg naar huis, toen ik al dat licht en die mensen op het plein zag. Het klopte precies. Ik heb snel de iso-waarde van mijn toestel omhoog gezet tot boven de 1000 iso en de foto uit de hand gemaakt", aldus de winnaar.

De foto's werden door de jury beoordeeld zonder dat de namen van de inzenders in beeld kwamen. Later bleek dat Martien van Hout een oude bekende is. Hij won vorig jaar ook de fotowedstrijd Klikklik. De 1e prijs is een boekenbon van 150 euro.

De 2e prijs (boekenbon van 100 euro) ging naar Karel Zijlstra uit Waalre. Hij fotografeerde een plas water waarin de veelbewonderde lichtinstallatie van het Italiaanse familiebedrijf Luminarie de Cagna op de Demer weerspiegeld werd. De weerspiegeling vermengt zich met schaduwen van voorbijgangers.

De 3e prijs (boekenbon van 50 euro) gaat naar Thomas Rikkers uit Eindhoven. Hij maakte een foto van een lichtspel in de Schellensfabriek.

Alle foto's blijven voorlopig te zien op de website van het ED

Volledig scherm
Foto Martien van Hout: 18 Septemberplein (eerste prijs GLOW-fotowedstrijd 2010)
Volledig scherm
Foto Karel Zijlstra: plas water op de Demer (tweede prijs GLOW-fotowedstrijd 2010)
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen