Volledig scherm
Glow 2017 Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Opnieuw vernielingen aan kinderkunstwerk Glow; minderjarige daders nu op heterdaad betrapt

EINDHOVEN - Medewerkers van Glow hebben vrijdagmiddag rond half zes drie jongens in de kraag gevat die de drijvende eilandjes van het project Drijflanden aan het vernielen waren. Het was al de tweede keer in 24 uur dat vandalen schade aan het door kinderen gemaakte kunstwerk in de Bleekstraat aanrichtten. De minderjarige jongens zijn overgedragen aan de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag gebeurde al iets soortgelijks. ,,Toen waren we er niet meteen bij; er staat een bewakingscamera, maar die werkte niet doordat er bij de vernielingen kortsluiting was ontstaan", vertelt Mariëtte Vetter namens de Glow-organisatie. 

Dat de camera vrijdag - net als het kunstwerk - snel hersteld werd, sorteerde meteen effect. ,,Vrijdagmiddag zag onze crew deze drie jongens aan het werk op de camerabeelden. We hebben ze onmiddellijk staande gehouden en de politie erbij gehaald. Die hebben het verder afgehandeld." 

Schade

De schade valt ten opzichte van het eerste incident relatief mee, al moesten er opnieuw twee eilandjes hersteld worden. Of er een verband is tussen de twee vernielingen, weet de politie nog niet.

Het project Drijflanden is een samenwerking tussen Glow, CultuurStation en de Eindhovense basisscholen. Jaarlijks is er een Glow-project waarbij basisschoolleerlingen nauw betrokken zijn. Dit keer bestaat dat uit vele tientallen eilandjes in de Dommel bij de Bleekstraat, die in het kader van het lichtfestival sfeervol zijn uitgelicht. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen