Volledig scherm
Glow bij de Blob zoals deze het hoort te doen © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Stroomstoring Glow bij Blob verholpen

EINDHOVEN - Alleen de eerste bezoekers van Glow in Eindhoven konden woensdagavond nog de lichtshow op de Blob bewonderen. Rond 20.00 uur viel de stroom uit en reparatie bleek dezelfde avond niet meer mogelijk. 

,,Een kabelbreuk in het aggregaat", aldus Tom Weerts, hoofd-productie bij Glow. ,,Een onverklaarbare storing want het is een van de nieuwste en beste aggregaten die we in gebruik hebben. Vergelijk het met een nieuwe Mercedes die na een jaar stil staat door een technisch probleem. Je verwacht het niet maar het kan wel."

Monteur

Meteen na de storing werd er geprobeerd deze te verhelpen. Er werd zelfs een monteur en een nieuwe aggregaat opgeroepen. Al vrij snel was echter duidelijk dat er geen snelle oplossing mogelijk was. Weerts: ,,Op locatie en via social media hebben we toen laten weten dat de Blob de rest van de avond niet zou werken. Anders blijven mensen toch wachten in de hoop dat het over tien minuten wel weer werkt."

Pas om 2 uur 's nachts was volgens Weerts duidelijk waar het probleem precies zat. ,,Het is verholpen en we zijn vandaag inmiddels weer druk aan het testen. We gaan ervan uit dat we het aggregaat niet hoeven te vervangen maar we sturen de vervanger nog even niet terug." Volgens Weerts was een snelle wisseling van aggregaat woensdagavond geen optie. ,,Eerst moet je dat ding op locatie krijgen en dan aansluiten. Daar ben je een hele avond zoet mee."

Krachtstroom

Volgens Weerts werkt Glow al twaalf jaar met Aggregaten. Die heb je ook nodig omdat niet overal de goede stroomvoorziening voorhanden is. ,,Bij de Blob heb je natuurlijk vlakbij restaurant Usine maar die hebben de krachtstroom nodig voor de eigen keuken. Nu hebben we een storing maar aggregaten zijn altijd een betrouwbare stroomvoorziening geweest."

Mooie foto's gemaakt? Doe dan mee met onze Glow fotowedstrijd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Glow moet helemaal gratis zijn

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2889 stemmen