Volledig scherm
De woningen aan de Tinnegieter.

13 december wordt duidelijk of statushouders naar Heeze komen

HEEZE-LEENDE - Of de gemeente Heeze-Leende 28 statushouders mag huisvesten in de panden aan de Ambachten en de Tinnegieter in Heeze moet volgende week duidelijk worden.

Op 13 december wordt de uitspraak na een bezwaar van buurtbewoners verwacht. Heeze-Leende

Heeze-Leende moet in 2016 nog veertig statushouders huisvesten. Maar of ze dat ook gaat halen is maar zeer de vraag. De gemeente heeft momenteel pas vijftien statushouders aan een woning geholpen en staat onder actief toezicht van de provincie. Plannen om ze onder te brengen in de pastorieën in de gemeente worden nog niet concreet. Volgens hulpbisschop Rob Mutsaerts is er nog geen sprake van opvang in de pastorieën.

Tegen de plannen om 28 alleenreizende mannelijke statushouders te huisvesten in panden in de wijk De Nieuwe Hoeven kwamen buren in opstand. De voormalige zorgwoningen zouden worden verkocht aan woningcorporatie Wocom, maar die verkoop kan alleen als het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) groen licht geeft voor de verkoop.

Op 22 oktober vond er een hoorzitting plaats over het besluit. Op 13 december doet de Landelijke Commissie Sanering Zorginstellingen uitspraak. Buren kwamen in opstand tegen plan om 28 mannen te huisvesten in panden in de Nieuwe Hoeven

Cranendonck e.o.